Ma ajutati la 2 probleme? 1) O partida de fotbal s-a desfasurat astfel: doua reprize a cate 45 de minute fiecare,o pauza de 15 minute si doua reprize a cate 15 minute. Meciul a inceput la ora 16 si 30 de minute. Calculati si scrieti la ce ora s-a incheiat partida. 2) Sportivii unei curse de cicliste au luat startul la 9 si 30 de minute. Primul cicilst a parcurs distanta in 7 ore si 38 de minute, iar ultimul in 8 ore si 16 minute. a)La ce ora a sosit castigatorul cursei? b) Stiind ca regulamentul prevede eliminarea din concurs a ciclistilor sosoti dupa ora 17 si 40 de minute, aflati daca ultimul concurent ramane in concurs sau este eliminat.

1

Răspunsuri

2014-05-21T12:39:26+03:00
1. 45 min+45 min+15 min+15 min+15 min=135 min=2 ore si 15 min
16,30+2.15=18.45 ora terminarii meciului
2,a) 9.30+7.38=16.68=17.08 
b) 9.30+8.16=17.46 deci este eliminat