Răspunsuri

2014-01-26T14:52:24+02:00
Parghia,scripetele,planul inclinat.un scripete este alcatuit dintr-o roata cu sant pe muchie care se roteste in jurul unui ax central.De axul rotii este fixata o furca ,prevazuta cu un carlig de prindere. Prin sant este trecut un fir inextensibil .
un scripete este alcatuit dintr-o roata cu sant pe muchie care se roteste in jurul unui ax central.De axul rotii este fixata o furca ,prevazuta cu un carlig de prindere. Prin sant este trecut un fir inextensibil .
2014-01-26T14:55:26+02:00
Mecanice simple sunt niste sisteme mecanice folosite pentru a ajuta omul in munca şi au în compozitia lor diferite sisteme tehnice :pârghii, roţi dinţate, scripeţi,şuruburi,plane înclinate.Aceste sisteme actioneaza prin frecare.Se spune că în timpul unei vizite în Egipt, filozoful grec Arhimede ar fi realizat un dispozitiv cu ajutorul căruia transporta apa de pe un nivel inferior pe unul superior, dispozitiv diferit de o simplă roată de apă. Fermierii i-au fost recunoscători, deoarece acum puteau aduce apa Nilului pentru a-şi iriga culturile aflate pe terenuri mai înalte, folosind „şurubul de apă”.
2 4 2