La o alimentara s-au adus 243 kg de mere si 279 kg de pere,ambalate separat in lazi de cate 9kg.In prima zi s-au vandut 117 kg mere si 153 kg pere. Cate lazi pline se mai afla seara,in magazin? Rezolvati problema in doua moduri.

2

Răspunsuri

2014-01-26T14:18:31+02:00
243M  279P
LAZI MERE=243/9=27
LAZI PERE=279/9=31
S-AU VANDUT  13 lazi de mere si 17 lazi de pere
seara mai raman 27-13=14 lazi de mere si 31-17=14 lazi de pere

R2: mere 243-117=126   126/9=14
pere 279-153=126  126/9=14
2014-01-26T14:28:19+02:00
243/9=27
279/9=31
Vandut:13 l.m & 17 l.p
Raman 27-13=14 l.m
31-17=14 l.p
Cazul 2:
243-117=126 kg m 
126/9=14 l.m
279-153=126 kg p
126/9=14 
l.p