1. Catul unei impartiri este 17 , impartitorul 110 si restul 40. Cu cat este main mare deimpartitul decat impartitor ???

2. Un avion pleca la ora 6 dimineata intr-o cursa de 4795 km , mergand cu o viteaza medie de 685 km/ora . La ce ora ajunge la destinatie daca face o escala (o oprire ) de o ora pe parcurs ?

3. O fabrica de confectii lucreaza cate 1250 de camasi pe zi . In cate zile va cinfectiona 32500 de camasi ?

4. Un tren accelerat a parcurs in prima zi 1176 km ,iar a doua zi 1232 km . Trenul a mers cu o viteaza medie de 56 km pe o ora . In cate ore a facut trenul tot drumul? (Sa se rezolve in doua moduri .

Va rog ajutati-ma . Dau multe puncte , multe . In cel mai scurt timp sa imi da-ti raspunsurile . In 20 de minute sau 15 . Va rog !!!

1

Răspunsuri

2014-05-20T21:02:51+03:00
1 . a /110 = 17 r 40
a = 17 * 110 + 40 
a =1910
 2. 4795 / 685 = 7 ore
  ora  6 + 7 ore (drumul) +1 ora escala = 14       ajunge la ora 14,00
3. 32500 / 1250=26 zile 
4 .1176 + 1232 = 2408 km
2408 / 56 = 43 ore
sau
(1176 + 1232) / 56 = 43 ore

ce inseamna / ?
impartire ?
Da "/" = " : " si "x" = " * "