Răspunsuri

2014-05-20T18:30:32+03:00

DECI in 3(x-5)=x+3

se face in urmatorul mod: pe 3 din fata il mutam in spate si va veni x-5=x+3/(impartit) la 3

va da x-5=x deoarece impartirea se face prima data apoi adunarea,vei zice de ce a ramas x simplu,deoarece 1+x e acelas lucu cu x simplu

apoi  va vei 2x=5 deoarece se muta x-ul din dreapta in stanga apoi x=5/2

unde x=cu 2,50 sau 2,5 acelas lucre

sper ca acum sti sa la facei pe celelalte


2014-05-20T18:31:40+03:00
3(x+5)=x+3⇔3x+15=x+3⇔3x-3=3-15⇔2x=-12⇒x=-6
-2(x+3)=2x-1⇔-2x-6=2x-1⇔-2x-2x=-1+6⇔-4x=5⇒x=- \frac{5}{4}
-(2x+1)=1-x⇔-2x-1=1-x⇔-2x+x=1+1⇔-2x=2⇒x=-1