O cantitate de 35 litri lapte se toarna in bidoane de cate 5 litri alta cantitate de 42 litri se toarna in bidoane de 7 litri de fiecare .Cate bidoane sunt necesare pentru tot laptele?

2
ca sa afli numarul de bidoane trebuie sa imparti numarul de litri de lapte la cantitatea de lapte care incape in fiecare bidon : 35:5=7 (bidoane )
42:7=6 (bidoane ) apoi aduni primul numar de bidoane cu cel de-al doilea 7+6=13 (numar total de bidoane)
35/5=7 bidoane 7+6=13 bidoane 42/7=6 bidoane

Răspunsuri

2014-01-26T11:56:07+02:00
35:5=7(prima cantitate se toarna in 7 bidoane
42:7=6(a doua cantitate se toarna in 6 vase)
6+7=13(nr vase necesare)
1 1 1
2014-01-26T12:22:26+02:00
35l in bidoane de 5l=35:5=7 bidoane de 5l 42l in bidoane de 7l =42 :7=6 bidoane de 7l in total =7+6=13 bidoane
1 3 1