Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-20T18:08:55+03:00
4 parti din 9 inseamna 4/9
Ruleaza cu 60km/h deci in 5 ore parcurge 5*60=300 km
Regula de 3 simpla:
4 parti......5 ore
5 parti......x ore

4/5=5/x => x=5*5/4=6,25 ore (produsul mezilor=produsul extremilor;c*b=a*d)
 Calculam pentru cele 6,25 ore distanta: 6,25*60=375 km
   Adunam: 300+375=675 km

da,la raspuns am 675 dar la clasa a 3-a nu stiu reg de 3 simple si inmultirea cu virgula
Fara regula de 3 simpla ar veni 5*(9-4)/4=25/4.Inmultesti (25*60)/4=25*15=375.Aduni la sfarsit 300 si 375 si acelasi rezultat , 675 km :)
multumesc f f f mult