Genul epic cuprinde operele literare în care ideile și sentimentele autorului sunt transmise indirect, prin intermediul acțiunii și al personajelor. Genului epic îi corespunde, ca mod de expunere, narațiunea
da asta e definitia
Se fixează indici de timp și spațiu ( dai exemple din text) , mod de expunere principal e narațiunea cu un narator ce narează la persoana întâi sau a treia ( dai exemple din text), apare o acțiunea ce poate fi împărțită pe momentele subiectului ( adică expozițiunea, intriga, etc. ), la această acțiune participă personaje, principale sau secundare, iar sentimentele autorului sunt exprimate în mod indirect prin intermediul acestora.
nu neaparat este si prezenta momentelor subiectului,daca ti se da un fragment nu e corect(DELOC) sa precizezi momentele subiectului,pentru ca nu stii de unde e acel fragment.

Răspunsuri

2014-05-20T15:59:15+03:00
Prezenta unei naratiuni. Prezenta naratorului.Prezenta indicilor spatiali si temporali.Prezenta personajelor.Prezenta dialogului
  • Utilizator Brainly
2014-05-20T15:59:17+03:00
GENUL EPIC

Genul epic:

-intr-o opera epica exista un narator(povestitor),exista personaje(participanti la actiune) si exista actiune(desfasurarea intamplarilor intr-o anumita ordine)

- modul de expunere predominant al operelor epice este narațiunea.

-cuprinde totalitate operelor epice populare sau culte.

-este genul literar care cuprinde texte în proză sau în versuri,în care un narator povestește ceva.

- elementele definitorii ale operei epice sunt:naratorul,acțiunea,personajele,preponderența narațiunii ca mod de expunere.

-autorul este persoana care imaginează și scrie un text.

-naratorul este vocea care relatează întâmplarile

Structura narativă:

- Alternanța este procedeul prin care sunt prezentate în paralel două fire narative într-un text.

-înlănțuirea este procedeul de legare a secvențelor într-o operă epică,care constă în dispunerea cronologică a întâmplărilor unele după altele.

- Inserția este procedeul care constă în includerea unei povești în alta(povestirea în ramă) într-o operă epică.