Am nevoie de un eseu argumentativ pe orice tema,dar de preferat pe tema ” Rolul familiei in alegerea unei cariere”. Nu trebuie sa fie foarte lung. 20-25 de randuri.

1
cu atât adolescentul se va integra mai ușor în societate și va reuși să întrețină legături puternice cu cei din jurul său. Acestea îi permit adolescentului să aleagă o profesie care să i se potrivească, să ii ofere satisfații. Profesia aleasă nu va fi doar în funcție de posibilul câștig material, ci și de felul în care va permite dezvoltarea, împlinirea propriei personalități.
În al doilea rând, tocmai pentru că familia cunoaște cel mai bine punctele tari și cele slabe ale adolescentului, va fi capabilă să îl ajute pe acesta să descopere ceea ce i se potrivește cu adevărat în domeniul profesional. Totodată, profesia părinților, reușita acestora, constituie un model pentru tineri în alegerea unei profesii.
De exemplu, bine sfătuiți de părinți, mulți tineri se orientează spre profesia unuia dintre aceștia. Chiar dacă nu o recunosc tot timpul, tinerii urmează adesea modelul părinților în alegerea profesiei.
Concluzia. În concluzie, familia, alături de școală, joacă un rol major în adevărata descoperire de sine și în alegerea unei profesii.
Poti folosi site-ul http://revistadeasistentaeducationala.blogspot.ro/2012/03/decizia-de-cariera-si-factorii-care.html

Răspunsuri

2014-01-26T06:58:51+02:00
   Pe mine familia m-a influenţat prin deschiderea la mai multe oportunităţi dar ştiuau şi să facă astfel încât să-mi dau seama că unele cariete nu m-i se potrivesc.