Răspunsuri

2014-05-20T15:07:16+03:00
5/12+7/12= 12/12
I___I____I____I_____I____I____I_____I_____I_____I_____I____I_____I  12/12 lung. drum
               5/12                  I

I______________________I_______________I___________________I   
       5/12 drum parcurs      I      30 km                      1/3 drumul de parcurs
vedem din  al doilea grafic ca 5/12+30 km=2/3 din suprafata drumului
suprapunand cele 2 grafice vedem ca 30km de jos se suprapun cu cele trei parti din cele 12 de sus
30km/3=10km este o parte din cele 12 =>12x10 km=120 km lungimea drumului
verificare 50+30=80m  cele 2 parti de cate 40 km    80km+40 km=120km

1 2 1