Răspunsuri

2014-05-20T11:15:58+03:00
Folosim formula  a²+b²=a²+2ab+b² , unde 
a= \sqrt{5-2 \sqrt{6} }
b= \sqrt{5+2 \sqrt{6} }
a²=5-2 \sqrt{6} +2 \sqrt{(5-2 \sqrt{6)}(5+2 \sqrt{6}  )} } +5+2 \sqrt{6}
Folosind formula  a²-b²=(a-b)(a+b) relatia devine
a²=10+2 \sqrt{25-24}
a²=10+2
a=12
de unde ti-a dat tie a²=5-2√6+2? Am inteles, dar daca ridici la patrat vine de sub radical (5-2r6)^2. si cum radicalul e de ordin 2 iese fix asa cum e
a patrat se obtine ridicand la patrat o suma de doi radicali se foloseste formula de ridicare la patrat primul la patrat +de 2xprimul xal doilea +al doilea la patrat . mie nu mi-a dat a²=5-2√6+2 uita-te ca se continua dupa 2 este inmultita cu radical din primul xal doilea unde am aplicat formula diferentei la patrat si rezultatul final este 2