Răspunsuri

2014-01-25T21:46:34+02:00
Raspunsul este 4!

Iata de ce: pentru a calcula pe a dai factor comun pe 2·3·4 si mai obtii factorul 1+2+.....+12;

Pentru a calcula pe b, dai factor comun pe

1·2·3 si mai obtii factorul 1+2+.....+12;

efectuezi impartirea lui a la b => 4.
1 1 1
2014-01-25T21:52:08+02:00
A = 2·3·4 + 2·2·2 · (2·3·4) + 3·3·3 · (2·3·4) + ... + 12·12·12 · (2·3·4)
a = 2·3·4 · ( 1 + 2·2·2 + 3·3·3 + ... + 12·12·12 )
b = 1·2·3 + 2·2·2 · (1·2·3) + 3·3·3 · (1·2·3) + ... + 12·12·12 · (1·2·3)
b = 1·2·3 · ( 1 + 2·2·2 + 3·3·3 + ... + 12·12·12 )
  Deci a:b = 2·3·4 : 1·2·3 = 4

da miam dat seama
Nu e corecta rezolvarea. Raspunsul e 4 dar nu asa se rezolva. Nu poti scoate factor comun la inmultire
a=2*3*4( 1*1*1+2*2*2+....+12*12*12)
b=1*2*3(1*1*1+2*2*2+....+12*12*12) Apoi la impartire simplifici fractia cu paranteza si obtii 2*3*4/1*2*3=4
Da! Am corectat deja! Multumesc! Nu am fost atent :D