Răspunsuri

2014-05-20T09:05:01+03:00
      1. Pentru populatia bastinasa (locala) cucerirea Americii a insemnat moartea lor. Spaniolii si portughezii au adus cu ei boli cu care corpul bastinasilor nu era obisnuit. Au murit pe capete de boli considerate astazi minore, precum gripa.
         La inceput pe aceste pamanturi nou cucerite au fost deportati cei certati cu legea, un fel de exil. Apoi, au fost trimisi bogatasi sa investeasca aici si sa-i foloseasca ca forta de munca.
        Treptat au inceput sa vina si altii atrasi de bogatiile Americii.
       3. Marile descoperiri geografice nu au fost intamplatoare. Ele au devenit posibile datorita premiselor economice favorabile din a doua jumatate a secolului al XV-lea. Cele mai multe descoperiri s-au inregistrat in domeniul stiintei si tehnicei, dar cel mai mult in arta navigatiei.
          Amintim cateva descoperiri:  instalatii hidraulice si pompe hidraulice folosite in minerit, mori, instrumente pentru prelucrarea sticlei etc
17 3 17
2014-05-20T11:05:14+03:00
  Exercitiul: 5 / Pagina : 107    Mentioneaza ce urmari au avut:
Cucerirea americii de catre spanioli si portughezi:
                -Pentru populatia bastinasa (locala) cucerirea Americii a insemnat moartea lor. Spaniolii si portughezii au adus cu ei boli cu care corpul bastinasilor nu era obisnuit. Au murit pe capete de boli considerate astazi minore, precum gripa. La inceput pe aceste pamanturi nou cucerite au fost deportati cei certati cu legea, un fel de exil. Apoi, au fost trimisi bogatasi sa investeasca aici si sa-i foloseasca ca forta de munca. Treptat au inceput sa vina si altii atrasi de bogatiile Americii.
 Raspandirea Reformei religioase in Europa:
                 -Raspandirea Reformei a dus la nasterea a noi religii protestante: Luterenismul, Calvinismul, Anglicanismul.
 Marile descoperiri geografice: 
                 -Marile descoperiri geografice nu au fost intamplatoare. Ele au devenit posibile datorita premiselor economice favorabile din a doua jumatate a secolului al XV-lea. Cele mai multe descoperiri s-au inregistrat in domeniul stiintei si tehnicei, dar cel mai mult in arta navigatiei.


20 4 20