Răspunsuri

2014-05-19T20:58:19+03:00
Lefter Popescu este personajul principal al operei Doua loturi de I.L.Caragiale si reprezinta omul obisnuit dornic sa-si schimbe soarta , bazandu-se pe noroc. Este caracterizat mai ales indirect prin fapte , limbaj , limbaj , comportament , nume , dar si direct prin autocaracterizare si de catre alte personaje.
Ca statut social , Lefter ste functionar modestintr-un minister. Trasaturile fizice nu apar in text , facandu-se referire doar la cateva aspcte ce tradeaza mai curand starile sufletesti. Doar in finalul propus de autor personajul este infatisat ca un ” mosneag micut si scofalcit ” care se plimba p strazile Bucurestiului , murmurand necontenint , cuvantul care la nenorocit : ” viceversa ”.
Portetul moral se contureaza pe tot parcursul nuvelei prin diferite mijloace, astfel Lefter e obosit , agitat , nervos , impulsiv , apoi traieste o stare de fericire suprema. Considerca acest personaj ste reprezentativ pentru toti oamenii sortiti sa ramana anonimi , deoarece isi intemeiaza actiunile pe noroc , nu pe propriile putero , in incercare lor de a-si depasi conditia.
Asta am avut si eu la teza , azi !
Cum va dat voua?...sa faceti 10-15 randuri sau 15-20 randuri??
15 -20 de randuri