Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-19T19:35:36+03:00
-In general cratima tine locul unei vocale. Acum depinde de text, poate usura si pronuntia cuvatului s-au sa scurteze versul.
-Sens conotativ inseamna sensul figurat.
-DEF. Locuţiunile sunt grupurile unitare de cuvinte cu înţeles propriu cecorespund, din punct de vedere gramatical, unei părţi de vorbire.Astfel, în funcţie de partea de vorbire căreia îi corespund, în limbaromână se pot distinge:
    
locuţiunile verbale, corespund unor verbe şi se manifestă în propoziţie ca acestea fiind determinate de complemente;
-
locuţiunile substantivale, corespund unor substantive şi secomportă în propoziţie ca acestea;
-
locuţiunile adjectivale, se comportă ca adjectivele;
-
locuţiuni pronominale, corespund unor pronume;
-
locuţiunile adverbiale, ce au drept corespondent un adverb;
-
locuţiunile prepoziţionale, au valoarea relaţională a unor prepoziţii;
-
locuţiunile conjuncţionale, corespund conjuncţiilor.
Cum recunoaştem o locuţiune? În general, o locuţiune poate fi recunoscută deoarece estealcătuită din două sau mai multe cuvinte între care nu există olegătură gramaticală. 
Ex.
- în ‘’ a se da jos’’ nu avem un verb ‘’a se da’’ + un complement circumstanţial de loc ‘’ jos’’, deci două unităţi gramaticale, ci o singură unitate gramaticală cu valoare de verb, având înţelesul de‘’ a coborî’’.
-
Eul liric este vocea autorului în operele aparținând genului liric și poate fi identificat la nivelul mărcilor lexico-gramaticale: verbe și pronume/adjective pronominale la persoana I sau a II-a (eu, mi, imi, mea, cant, vreau etc). Chiar și interjecțiile pot fi mărci ale eului liric.
2 3 2
2014-05-19T20:26:18+03:00
Cratima semn de ortografie marcheaza rostirea intr-o sg silaba si elidarea unei vocale sau ne indica aproximatia numerica


locutiunile sunt grupurile unitare de cuvinte