Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-19T18:42:02+03:00
A.x²+6x+9=0    Aceatsa este formula binomului sumei următor:
(x+3)²=0
Pentru ca rezultatul să fie 0 ar trebui ca x+3 să fie egal cu 0 deoarece 0 la orice putere este 0.
x+3=0
x=-3
b. (x-1) (2x-3)=0  Pentru ca rezultatul să fie 0 ar trebui ca uan dintre paranteze să fie egală cu 0 deoarece orice număr înmulţit cu 0 dă 0:
x-1=0            sau            2x-3=0
x=1                                2x=3
                                      x=3/2

Sper că te-am ajutat! :)


1 5 1