Proprietate a corpurilor de a-și păstra starea de repaus sau de mișcare în care se află atât timp cât nu sunt supuse acțiunii unei forțe exterioare. 2. Proprietate a unui sistem fizico-chimic sau tehnic de a reacționa slab sau cu întârziere la acțiunea factorilor externi. 3. Fig. Tendința unei persoane sau a unei colectivități de a rămâne în repaus, în inactivitate; lipsă de energie, indolență, apatie.
Proprietatea corpurilor de a se opune schimbarii starii de miscare sau de repaus se numeste inertie.De exemplu:o masina trebuie sa opreasca atunci cand treci pe trecerea de pietoni,Problema este ca masina are o viteza prea mare.Ea are tendinta sa mai mearga vreo 4 metri dupa ce a franat.

Răspunsuri

2014-01-25T18:09:28+02:00
Prin definitie este proprietatea corpurilor de a-si pastra starea de repaus sau de miscare atata timp cat nu sunt actionate de forte exterioare !  Sau cand e vorba de unele substante, e proprietatea acesora de a nu reactiona cu alte substante. Sau cand e vorba de oameni, e proprietatea acestora de a ramane indiferenti la ceea ce se intampla in jurul lor :) !
1 4 1
2014-01-25T18:10:01+02:00
Inertia este proprietatea fizica a corpurilor de a se opune schimbarii starii de miscare a corpurilor. 
3 4 3