Răspunsuri

2014-05-19T14:16:02+03:00
Din teiul vechi iesi o tanara craiasa  cu parul blond si ochii albastrii plini de vise.Ea nu era o simpla fata ca alte fete.Tanara avea puteri magice.Inca nu stia ca are puteri magnifice.Dar intr-o zi s-a intamplat sa afle adevarul.Se ducea in padure sa culeaga fructe.Se spunea ca in padure locuieste o vrajitoare rea care avea un baiat foarte bun la suflet cu oamenii.Pe mama lui o dezamagea acest lucru.Vroia ca copilul ei sa fie la fel ca ea.Malefica vrajitoare avea un glob magic in care vedea cine intra intra in padure.Daca prindea pe cineva, imediat il transforma in broasca .
Asa a facut cand a vazuto pe Elizabeta (tanara fata) ,s-a dus cu matura cea zburatoare dupa ea.Cand a ajuns unde era Elizabeta se sperie de vrajitoarea cea urata si incerca sa fuga.Dar nu reusi….vrajitoarea facuse un fel de vraja in care fata nu putea fugi.
Elizabeta striga:
-Ajutor!!!Ajutati-ma!!!
Vrajitoarea incepu sa rada si zise:
-Fetito sa stii ca strigi degeaba .Nimeni nu mai este in padurea asta.
Dar dintr-odata fiul vrajitoarei aparu .Vrajitoarea furioasa il transforma in broasca pe fiu.
Din  ochii Elizabetei iesi o lacrima …Lacrima se varsa jos din pamant ..din pamant iesi un trandafir mare si rozaliu..
Din trandafir iesi niste spiridusi mici si verzi care se duse-ra catre vrajitoare si se lupta cu ea…Pana la urma siridusiio invinsesera pe vrajitoare si ea muri..
Iar fiul ei se transforma la loc in om..Fata repede se duse si le multumi spiridusiilor si desigur la baiat.Apoi MaMa Natura aparu si ii dadu Elizabetei aripi de spiridus si ii explica ca  are puteri magice.Credea ca ea nu are nimic special.Dar avea… Tanara fata se bucura sa auda ce ii spusese Mama Natura.Toti erau fericiti ca aveau o noua spiridusa in lumea lor.Iar peste cativa ani mai tarziu  Baiatul se casatori cu Elizabeta si traira fericiti pana la adanci batraneti.
17 3 17
2014-05-19T14:31:04+03:00
Un rai de basme vad printre ploape ma gandesc cu multa atentie la ele . Cu o mare oboseala le citesc si in minte le memorez ca pe o poezie.Te gandesti cum basmul este o impletitura intre lucrurile adevarate si cele false,in care binele si raul se infrunta si cum binele invinge mereu raul.Apoi te mai gandesti la creaturile care au puteri supranaturale si chiar uni eroi din basme. 
14 3 14