Vreau definitia atributului substantival apozitional .
Si exemplu de analizare !
OFER 25 PCT

2
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Atributul este partea secundară de propoziție care determină un substantiv sau un substitut al acestuia (pronume, numeral sau adjectiv substantivizat) pe care îl precizează, îl identifică sau îl califică indicând o caracteristică sau o calitate a acestuia. Răspunde la întrebările: care?, ce fel de?, al/a/ai/ale cui?, câți?, câte?.

Răspunsuri

2014-05-19T10:58:52+03:00
Atributul substantival este de trei feluri: a. atribut genitival - este exprimat prin substantiv comun sau propriu în genitiv: crestele munților, cărțile lui Dan; b. atribut substantival prepozițional – se exprimă printr-un substantiv la acuzativ precedat de diferite prepoziții (de, către, spre, cu, fără (de), pentru): livada cu pruni, drumul spre sat.; c. apoziția – este atributul substantival pus în cazul nominativ, indiferent de cazul cuvântului determinat sau în același caz cu acesta: Exemplu: Bogdan, prietenul meu, locuiește aici. Fata unui domn, Alexandru Vodă, locuia cu noi în bloc. 
11 3 11
Comentariul a fost şters
Ti-am dat-o!
Eu nu stiu cum se analizeaza, asta imi trebuie si mie!
Imi pare f.f.f.f.f.f.f..f.f..f..f.f rau!
Comentariul a fost şters
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-19T11:01:39+03:00
Atributul apoziţional aduce o explicaţie în plus, un fel de lămurire. De exemplu: 
Prietena mea, Maria, a plecat. Substantivul "Maria" este atribut apoziţional şi este recunoscut deoarece se află între două virgule. 
13 3 13