Răspunsuri

2014-05-19T09:56:36+03:00
Expozitiune:
Domnul Lefter cumpara dou bilete de loterie cu bani împrumutați de la capitanul Pandele, care il anunta dupa un timp ca ambele bilete sunt castigatoare.
Intriga :
Sotii Popescu intorc casa pe dos in cautarea biletelor , care sunt de negasit. 
Desfasurarea actiunii :
Brusc , Lefter  isi amintesa ca a lasat biletele in jaxheta cenusie cu care era imbracat la berărie , in ziua in care le- a cumparat. Doamna Popescu il anunta pe Lefter ca a dat acea jacheta unei chivute in schimbul unor farfurii. Lefter , foarte nervos sparge toate farfuriile si merge in cautarea chivutelor , pe care le someaza sa ii dea biletele . D. Popescu le duce pe chivute la sectie , la interogatoriu , unde sunt eliberate de catre chestor.Ca urmare a ignorarii totale a serviciului , Lefter este anuntat de un prieten ca daca nu se prezinta urgent la minister , sefulsau , este decis sa-l demita.
Punctul culminant :
Lefter revine la serviciu si gaseste in sertarul de la minister biletele de loterie. Foarte fericit , isi da demisia si pleaca sa isi ridice castigurile , insa afla ca intr-adevar biletele sunt castigatoare , dar fiecare la cealalta loterie. Acesta are o reactie violenta si este dat afara cu ajutorul fortelor de ordine.
Deznodământul :
 In final naratorul marturiseste ca nu mai stie nimic despre Lefter , dar prezinta si o varianta in care d. Popescu se afla la o mânăstire , iar Lefter pe strazi murmurand continuu cuvantul " viceversa "