Va rog rezolvati exercitiul asta...nu stiu sa il fac si o sa dau teza din el :
(x+1)la puterea a doua+2(x-3)-5=(x+2)la puterea a doua-(x+3)+2. Multumesc :)

1
sunt formule
:)
Dar nu imi dau seama :(... oricum mersi
ce nu-ti dai seama?

Răspunsuri

2014-05-19T09:42:24+03:00
(x+1)²+2(x-3)-5=(x+2)²-(x+3)+2
Le luam pe rand

(x+1)²=x²+2x+1   (a+b)²=a²+2ab+b²
2(x-3)=2x-6
(x+2)²=x²+4x+4

Avem :   x²+2x+1+2x-6-5=x²+4x+4-x-3+2⇒(x²se simplifica,)⇒4x-10=3x+3⇒4x-3x=10+3⇒x=13   :)
mersi :)
Acum am vazut rasp cu rez si am inteles tot :)
deci s-a inteles da?
da
ok