Răspunsuri

2014-05-18T22:42:21+03:00
      Calatoriile pe apa au avut un scop bine stabilit - militar si comercial. Insa in acele vremuri putine tari isi permitea o flota. Cele mai multe calatorii s-au facut in scop comercial dar si de cercetare.
      Bucataria Evului Mediu era destul de monotona, alcatuita in principal din carne, zarzavaturile aproape lipseau, de aceea pentru a da gust mancarii era nevoie de mirodenii si condimente. Astfel de condimente se gaseau doar in Orient. Transportul terestru era destul de periculos datorita razboaielor, asa ca acesta se facea doar pe apa. Unele rute erau inchise si pe apa tot datorita razboaielor. 
      Cerinta de mirodenii era mare, preturile la fel de mari, atunci o serie de monarhi ai vremii au investit bani in calatorii pentru a fi descoperite noi drumuri in dorinta de a avea condimentele preferate.
      Asa s-a ajuns ca o serie de aventurieri ca Columb, Magellan, Vasco da Gama sa accepte astfel de drumuri. Intr-o astfel de calatorie Columb a descoperit America, desi nu este meritul lui in totalitate. America fusese descoperita mai devreme doar ca se crezuse ca este India.
5 4 5