1) Pentru a hrani 10 cai si 14 vaci erau necesare 180 kg de fan pe zi.Marindu-se ratia de fan pt cai cu 25% si pt vaci cu 33,(3)%, cantitatea de fan consumata a devenit 232 kg pe zI.Cate kg de fan se dadeau la inceput pt hrana fiecarui animal.

2)O persoana depune 3000000 lei la doua banci.Dobanzile anuale sunt de 50% respectiv 55%>la sfarsitul anului,retragand sumele depuse la fiecare banca, persoana respectiva a incasat 4560000 lei.Ce suma a depus la fiecare banca?

Vreau si rezolvarea ( cu ecuatii)

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-18T21:47:40+03:00
10 cai+14 vaci=180 kg fan
10 cai=a
14 vaci=b
a+b=180=.>a=180-b
a+ax25/100+b+bx33,3/100=232
a+25a/100+b+33,3b/100=232
a+b+25a/100+33,3b/100=232
25a/100+33,3b/100=232-180
25a+33,3b=52x100
25x(180-b)+33,3b=5200
4500-25b+33,3b=5200
8,3b=5200-4500
8,3b=700
b=84kg
a=180-84
a=96kg unde a si b capete de animale
96kg/10 =9,6 kg pe cap de cal
84kg/14= 6kg pe cap de vaca
verificare
96x25%=24+96=120kg
84x33,33%=28+84=112kg
120+112=232kg
2).a+b=3.000.000lei =>a=3000000-b
a+ax50/100+b+bx55/100=4560000lei
a+b+50a/100+55b/100=4560000
3000000+50a/100+55b/100=4560000
   50a+55b/100=1560000
     50a+55b=156000000
     50x(3000000-b)-55b=156000000
     150000000-50b+55b=156000000
               5b=156000000-150000000
               5b=6000000
               b=6000000/5
b=1200000lei
a=3000000-1200000
a=1800000 lei
verificare
1800000+900000+1200000+660000=4560000






1 5 1