Răspunsuri

2014-05-18T20:55:20+03:00
Intr o zi de primavara,noi am iesit in familie la o plimbare prin natura.. deci ne am oprit intr o padure. Noi facand parte din clubul de ecologie , ajutam la curatarea padurii. Cand mergeam, am vazut o vrabie cu un pui langa ea... Eu m am gandit ca sunt in pericol si au nevoie de protejare.. asa ca le am facut un cuib micut din crengute, unde le am pus si niste hrana. 
multumesc frumos
Nu ai pentu ce :3
Mie nu?:(?:)))))
Am scris mai mult! Si eu cred ca e o compunere mai lunga! Nu o lua in nume de rau, roxyroxana1234!
2014-05-18T20:57:05+03:00
 Venea vara. Copii erau tare fericiti.Mircea, un exemplar mai rar, intra in fosta lui casa. Stia ca aclolo locuiesc acum diferite animale. Nu stia daca erau oameni. Intra. Usa se deschise, rupand panza de paianjen atasata ei. Infricosat de privelisteaa sinistra, intreba sfios:
-Alo? E cineva?
 Nu-i raspunse nmimeni. Casa era pustie. Dar animalele? Ele nu locuiau aici? Incepu sa cerceteze. Accidental, ferinduse de o panza imensa de paianjen, dadu peste un cuib de vrabie. In el locuia o intreaga famile. Puii, ramasi singuri, ciripeau. Le era foame. Imediat, de nicaieri, rasarii mama loc cu un vierme in cioc. Mircea se dadu inapoi. Nu voia sa sperie minunata famile de necuvantatoare.
 Departandu-se de cuib, privii pe fereastra. Din acel ungher natura arata minunat! Desi salbaticita, era totusi minunata. Mircea considera ca asa ii statea bine naturii: fara sa se amestece omul. Insa, din nefericire, vazu un caine. Din atitudinea lui isi dadu seama cu usurinta ca el voia sa manance puii de vrabie. Instinctiv, avu o tentativa de protejare. Aceasta a fosta foarte puternica, astfel incat tentativa a devenit fapt.Luand cuibul in brate, fugii. Voia sa protejeze puii de orice pericol.
 Ajuns cu puii acasa, acesta le darui lor hrana.
 Acest fapt a fost o lectie importanta pentru Mircea. De atunci, a dat mai des pe la cursul de ecologie. Acum stia cum sa se comporte cu puii. Era prietenul lor.