Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. Revoluția a avut cauze naționale, economice și sociale și, deși a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenția cancelariilor marilor puteri europene situația din Principatele Dunărene și a determimat Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote.

Răspunsuri

2014-01-25T00:00:21+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Aceasta revolutie reprezinta o mare miscare populara din perioada postnapoleoniana, cu imens impact asupra tarilor europene si a celor de dincolo de Atlantic, o lupta pentru libertate a populatiei asuprite de nobilime, abolirea structurilor feudale si a aristocratiei, o lupta pentru independenta tarii care era sub dominatie otomana, si nu in ultimul rand o lupta pentru infaptuirea unitatii nationale a romanilor supusi acestei dominatii. Este un act de patriotism, curaj, demnitate a poporului roman condus de Tudor Vladimirescu fata de care vom avea pentru totdeauna respect, recunostinta si multumirile cuvenite !