Răspunsuri

2014-05-18T10:53:22+03:00
Un musafir soseşte în vizită la dna Maria Popescu, cu ocazia onomasticii fiului acesteia. Pe parcursul vizitei, micuţul sărbătorit se dovedeşte neastâmpărat şi lipsit de educaţie, făcând numai pozne. Este gata să răstoarne maşina de făcut cafea, face tărăboi cu trâmbiţa şi toba, o loveşte pe mama sa cu sabia în apropierea ochiului, toarnă pe ascuns dulceaţă în şoşonii musafirului, fumează o ţigaretă întreagă, varsă cu mingea cafeaua pa pantalonii musafirului, în sfârşit, leşină, din cauza tutunului. În al doilea rând, textul este epic, deoarece are personaje: musafirul, dna Popescu, Ionel, jupâneasa. Personajul principal este Ionel, un copilaş rău crescut, căruia mama îi tolerează orice. În al treilea rând, caracterul epic al textului este dovedit de prezenţa naratorului, care povesteşte la persoana I, adoptând perspectiva unuia dintre personaje. În sfârşit, ca în orice text epic, sunt folosite toate modurile de expunere. Naraţiunea este folosită pentru a prezenta acţiunea. Dialogul dă viaţă personajelor. Descrierea apare foarte puţin, din loc în loc, pentru a crea cadrul acţiunii şi a prezenta sumar personajele. III. ÎNCHEIERE Concluzii - scurt rezumat al cuprinsului; - mesajul artistic (ce vrea să transmită INDIRECT autorul); În concluzie, textul “Vizită...” este un text epic, în care autorul comunică indirect, prin intermediul unei poveşti, un mesaj ironic-dezaprobator la adresa educaţiei făcute copiilor în anumite familii.
1 5 1
2014-05-18T10:56:15+03:00
      priveam orasul de la fereastra camerei mele aflata in blocul  matusii.
monotonia zilei de vara urma sa ia sfarsit .noaptea se ascundea pe undeva aducand putina racoare in orasul paralizat de canicula de peste zi.regretam ca nu sunt un poet talentat,capabil sa scriu despre un moment atat de fascinant cum este asfintitul.
am inchis ochii,voind sa-mi imaginez ca soarele imi va trmimite un zambet din lumina asfintitului,iar orasul se coloreaza intens. puterea lui,caldura,bucuria ce o aduce oamenilor de atatea mii de ani incoace moare cate putin.
acest spectacol ia forme diferite in fiecare zi a anului ,iar apusul devine o priveliste mereu aceeasi si totusi de-a pururi noua .
1 5 1