Pe 1 noiembrie bunica a cumparat de la plafar 4 cutii cu floare de tei,a cate 50 de plicuri [ doze],1 plic cantarind 1g..Intreaga luna bunica a baut cate 3 cani de ceai pe zi. a] Daca la o cana de ceai bunica a folosit doua plicuri,afla cate grame de floare de tei i-au ramas ... b].Daca pentru indulcirea ceaiului dintr-o cana ,bunica a pus 2 lingurite de zahar a cate 10g,afla cate grame de zahar au ramas din 2 kg.

1

Răspunsuri

2014-05-17T16:46:57+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
4×50plicuri=200 plicuri   30 zile×3 cani=90 cani intr-o luna  , 90 cani×2 plicuri=180 plicuri   200 plicuri-180 plicuri=20 plicuri i-au mai ramas  daca luna este de 31 de zile ai mai raman 20-6=14 plicuri                                                                                                   b) 90 cani×2lingurite=180 lingurite zahar   180lingurite×10g=18oog ⇒1,8kg  ,2kg-1,8kg=200g(atat zahar i-a ramas)

MERCI MULT .ACUM AM FACUT-O ..
cu placere sper ca te-a ajutat la ceva
DA..DEOARECE ASA AM REZOLVAT-O...M-AM GRABIT CAND AM SCRIS-O ..
nu e nimic bv