O compunere in care sa-ti preziti opinia despre rolul dialogului in caracterizarea personajului din fragmentul dat . Fata capitanului de Mircea Eliade

1
Prezinti *
Ii dau cateva repere pe care le poti exemplifica din fragmentul tau
Multumesc :*.

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-17T13:49:21+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Iti dau cateva repere pe care le poti exemplifica din fragmentul tau ..
Dialogul este modul de expunere dintre 2 sau mai multe personaje .
In primul rand, naratiunea din frag. dat ,,Fata capitanului” este dramatizata prin dialog.(asta o poti spune daca ai naratiune in fragment)
In al doilea rand , dialogul are o dubla functie , ca in teatru , sustine evolutia actiunii si caracterizarea personajelor , de exemplu personajul x din  frag  ,,Fata capitanului,, este caracterizat direct de catre alte pesonaje prin prisma dialogului (aici spui cn si ce spune despre personaj adica dai ex ).Totodata  prezenta dialogului sustine realizarea scenica a secventelor narative , ,,spectatori ” ai dezvoltarii personajui sau ai degradarii .(depinde de personaj daca se dejvolta sau este intr-o continua degradare)De asemenea prin dialog naratorul consemneaza gesturile , limbajul ,atitudinile avand un rol important in caracterizarea personajului dat .
11 3 11