Răspunsuri

2014-05-17T13:19:34+03:00
Nuvela este o specie epica in proza cu un singur fir narativ cu actiune bazata pe un conflict puternic in care accentul se pune mai mult pe caracterizarea personajelor, nu pe actiunea propriu-zisa.
     Opera epica 'Doua loturi' de I.L.Caragiale este nuvela deoarece are un numar mic de personaje, modul predominant de expunere este naratiunea care se imbina cu descrierea si dialogul. Naratorul relateaza intamplarile obiectiv la persoana a III-a. Actiunea este mai complicata decat cea a schitei, are un singur fir narativ, iar firul narativ nu respecta cronologia intamplarilor. Poate fi structurata pe momentele subiectului.Domnul Lefter este un om simplu, care are o viata linistita si este un simplu functionar la minister. El nu crede in norocul sau de a castiga, este un om naiv care nu stie sa-si stapaneasca nervii, voreste urat cu cei din jur si de aceea intra in conflict aproape cu toata lumea.
      Poti sa mai faci si un scurt rezumat si termini asa: Avand in vedere toate aceste trasaturi: opera epica, actiune mai complicata decat a schitei, un singur fir narativ, personaje putine, importanta mai mare acordata personajelor decat actiunii, opera 'Doua loturi' de I.L.Caragiale este o nuvela.
cel mai bun? :)
da :3 mersi mult :*
cu placere! daca nu sti ceva, sa ma intrebi :*
ok :* mersi :*