Răspunsuri

2014-05-17T13:09:34+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X-suma initiala
2/9 din x= 2/9*x=  2x/9-prima oara

x-2x/9= (9x-2x)/9=  7x/9-restul

3/7 din 7x/9= 3/7 *7x/9= x/3 +400 -a doua oara

2x/9 + x/3 +400 +392= x
2x/9 +x/3 +792=x  aducem la acelasi numitor
2x+3x+7128=9x
5x-9x=-7128
-4x=-7128
4x=7128
x=1782
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-17T13:19:21+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
x=suma 
2/9 din x= 2/9*x=  2x/9-(prima oara)
x-2x/9= (9x-2x)/9=  7x/9-restul
3/7 din 7x/9= 3/7 *7x/9= x/3 +400 (a doua oara)
2x/9 + x/3 +400 +392= x
2x/9 +x/3 +792=x  (Trebuie sa aducem la acelasi numitor)
2x+3x+7128=9x
5x-9x=-7128
-4x=-7128
4x=7128
x=7128:4
x=1782
Sper sa fie bun...acum nu stiu cat de corect este