1. Mihai cumpara din piata 2,5 kg de cartofi si 1, kg de ceapa.Stiind ca 1 kg de cartofi costa 1,4 lei, iar 1 kg de ceapa costa 1,2 lei , calc ce rest i-a ramas lui Mihai , stiind ca a avut la el o bancnota de 5 lei si 2 bancnote de 1 leu.


2.Elene merg la cofetarie si cere 0,25 kg de fursecuri la 12 lei kg , 0,5 kg de bomboane la 14 lei kg si un tort care cantareste 1,6 kg. Ce rest primeste la o bancnota de 50 lei ? Mai poate cumpara 0,25 kg de paleuri la 30 de lei kilogramul?


3.Pe o suprafata de teren in forma de dreptunghi cu lungimea 20 m si latimea 20% din lungimea sunt cultivate rosii.
a) daca o imprejmuieste gradina cu un gard , iar pretul unui metru de gard este 3,5 lei costa tot gardul?
b) Daca se stie ca pe 1 m de teren sunt 4 fire de rosii, o planta produce 1,2 kg de rosii , iar un kg de rosii costa 4,5 lei , cat ar incasa cultivatorul daca ar vinde rosiile?

2

Răspunsuri

2014-05-16T21:35:27+03:00
1.Cati lei conta 2,5 kg de cartofi?
14+14=2,8+7
=,3,5
2.Cati lei cheltuieste?

3,5+1,2=4,7
3.Ce rest primeste
7-4,7=2,3 lei


2014-05-16T23:47:30+03:00
1.)2,5 kgcartofix1,4lei+1x1,2 lei=3,5+1,2=4,7 lei
5+2=7lei
7lei-4,7lei=2,3lei
2)depinde cat costa tortul?
3)latimea =20x20%=4m
care este lungimea totala a gardului?
20m+20m+4m+4m=48m
48mx3,5 lei=168 lei
b)sper ca pe 1m patrat se afla 4 fire de rosii
20x4=80 m patrati
80x4=320 fire rosii
320x1,2=384kg rosii
384x4,5 lei=1728 lei

1 5 1