La o fabrica de conserve sau adunat 85 lazi a cate 25 kg rosii si 64 lazi a cate 35 kg rosii.pt a se prepara suc de rosii sau folosit 3380 kg,iar restul pt bulion.stiind ca pt a se produce un litru de bulion sunt necesare 5kg de rosii,aflati cati litri sau obtinut.
2)La un depozit de fructe si legume sau adunat 18lazi cu mere si un numar de lazi cu pere,cantarind impreuna 432 lg.o lada cu mere cantareste 14 kg,iar o lada cu pere 10 kg.cate ladite cu fructe sunt in total?
3)Camelia a cumparat un dictionar si un stilou si a platit 37 lei.mircea a cumparat un dictionar si 3 stilouri si a platit 83 de lei.cati bani va plati victor,daca doreste sa cumpere doua dictionare si doua stilouri identice cu ale prietenilor sai?

2

Răspunsuri

2014-01-24T16:24:41+02:00
Deci prima problema mai intai calculezi cate kg de rosii sunt in total in 85 la zi 85*25=2125 apoi cate kg de rosii sunt in 64 de lazi 64*35=2240  acum aduni sa vezi cate kg sunt in total 2125+2240=4365. stiind ca pentru suc de rosii sau folosit 3380 kg de rosii faci 4365-3380=985 kg ramase. pt a afla cate kg de bulion sau facut faci 985 impartit la 5 si este egal cu 197 kg.
      
a doua problema stiind ca sunt 18 lazi de mere si una cantareste 14 kg faci 18*14=252 kg de mere, stiind ca in total sunt 432 kg faci 432-252=180 kg de pere, stiind ca o lada de pere cantareste 10 kg faci 180 impartit la 10 si este egal cu 18 lazi de pere . apoi faci 18+18=36 de lazi in total

3) a+b=37 lei a+3b=83 lei imultesti a+b=7 cu -1 si ne da -a-b=-37 a+3b=83 a cu -a se simplifica si ne da 2b=46 deci b=23 acum inlocuim b in prima ecuatie a+23=37 si a=37-23 , a=14 acum ca sa aflam cat da victor facem 2*14+2*23=28+46=74 de lei.......                asta e tot

a doua problema stiind ca sunt 18 lazi de mere si una cantareste 14 kg faci 18*14=252 kg de mere, stiind ca in total sunt 432 kg faci 432-252=180 kg de pere, stiind ca o lada de pere cantareste 10 kg faci 180 impartit la 10 si este egal cu 18 lazi de pere . apoi faci 18+18=36 de lazi in total
si a 3 problema se rezolva cu sistem
3) a+b=37 lei a+3b=83 lei imultesti a+b=7 cu -1 si ne da -a-b=-37 a+3b=83 a cu -a se simplifica si ne da 2b=46 deci b=23 acum inlocuim b in prima ecuatie a+23=37 si a=37-23 , a=14 acum ca sa aflam cat da victor facem 2*14+2*23=28+46=74 de lei.......
multumesc
npc
Cel mai inteligent răspuns!
2014-01-24T17:08:27+02:00
1)    85 X 25 =  2125      64 X 35 = 2250
       2125 + 2250 = 4365
       4365  - 3380 = 985
         985 :  5 = 197 L de bulion

2) 18 X 14 = 252
     432 - 252 = 180
     180 : 10  = 18 lazi pere
     18 + 18 = 36 lazi in total

3) x= dictionar si y = stilou

   x + y = 37
   x +y + y + y = 83     y + y = 46    y = 23    x = 14
   2 x 14  + 2 x 23 = 28 + 46 = 74 lei