2. Suma a două numere este 36, iar unul este mai mare cu 4 decât celălalt. Aflaţi cele două numere.
3. Un acvariu în formă de paralelipiped dreptunghic are L = 0,8 m, l = 40 cm şi h = 5 dm. 5p a) Câţi litri de apă sunt necesari pentru umplerea acvariului? 5p b) Din când în când acvariul este golit printr-un robinet cu debit de 0,16 litri/secundă. În cât timp (minute şi secunde) este golit acvariul dacă acesta conţine 160 litri de apă.
4. În figura alăturată aveţi schiţa unei bucătării. Podeaua trebuie acoperită cu plăci de gresie în formă de pătrat cu latura de 40 cm.
a) Aflaţi suprafaţa bucătăriei.
b) Aflaţi numărul necesar de plăci de gresie.
c) Dacă o placă costă 1,2€ şi 1€ = 4,1 lei, aflaţi cât costă în lei toată gresia necesara

2
da schema la problema a 4
http://edu.adralex.ro/sc5roman/variante/5.html
varianta 2 ultima problema

Răspunsuri

2014-05-16T10:27:13+03:00
Probleme 2..........
36-4 este egal cu 32__fara surplus
32/2 este egal cu 16__primul numar
16+4 este egal cu 20__ al doilea numar

problema 3.......
0.8*40*5 este egal cu 160
160/0.16 este egal cu 1000 de minute



2014-05-16T14:21:29+03:00
2.

 a+b=36
a=b+4
 b+b+4=36
2b=36-4
2b=32
b=16
a=b+4=16+4=20

3.
a)
L=80 cm
l=40 cm
h=50cm

V=l*L*h
V=1600cm ^{3} =160l
b)
160: 0,16=1000sec.

4.cam asa este figura:
                                                             H
                                 F/........................./..................../E
                                   /                        /                      /
                             G    / . ...................../....................../D
                                   /                        /C
                                   /......................../
  a)                               A                          B

AG=2
CB=2
FG=1,2
AB=2,4
CG=2,4
CH=1,2
FH=2,4
FE=4
HE=FE-FH
HE=1,6⇒  CD=1,6

FHCG , CDEH, ABCG dreptunghiuri
 aflam ariile la dreptunghiuri:
 A=L* l=2,88
 A=1,92
A=4,8
 Abucatariei=2,88+1,92+4,8=9,6m^{2}

b)
 A unei placi=40*40=1600cm^{2} =0,16 m ^{2}

9,6: 0,16=60 placi

c)
1,2 *4,1=4,92 lei

4,92 *60=295,2 lei