Răspunsuri

2014-05-16T00:18:02+03:00
2x+y=0 
x+2y=-3 |-2

2x+y=0
-2x-4y=6
/-3y=6
y=-6/3
y=-2

2x-2=0
2x=2
x=2/2
x=1
2014-05-16T00:52:46+03:00
2x+y=0
x+2y=-3 

Ai acesti sistem format din doua ecuatii cu doua necunoscute. Sunt doua metode prin care il poti rezulva : substitutie (sa-l scrii pe x in functie de y si sa inclocuiesti in cealalta ecuatie) sau reducere (trebuie sa adunam cele doua ecuatii si sa reducem un termen) Ca sa putem folosi reducerea inmultim a doua ecuatie cu -2 

2x+y=0 
x+2y=-3 | (-2)  ⇔ 

2x+y=0
-2x-4y=6 
_____________ + Adunam cele doua ecuatii termen cu termen
/ -3y=6 => y=6/-3 = -2 

Din prima ecuatie rezulta inlocuidul pe y 2x-2=0 => x=1

Sper ca ai inteles cum se rezolva!



2x+y=0
x+2y=-3 |-2

2x+y=0
-2x-4y=6
/-3y=6
y=-6/3
y=-2

2x-2=0
2x=2
x=2/2
x=1