Răspunsuri

2014-01-24T09:13:12+02:00
Combaterea poluariiIn zilele noastre tot mai multi oameni isi indreapta atentia asupra problemelor de mediu si trai deoarece Pamantul este un depozit foarte bogat de resurse naturale care fac posibila existenta vietii.
In intreaga lume se fac demonstratii in care oamenii cer sa nu se mai foloseasca substante care distrug mediul.
Actiunile pentru reducerea poluarii sunt foarte importante daca vrem ca viata pe Pamant sa continue.
·Conservarea mediului incunjurator reprerzinta un ansamblu de masuri ce trebuie luate pentru prevenirea si inlaturarea poluarii,a diminuarii efectelor ei asupra mediului prin folosirea celor mai potrivite tehnologii nepoluante,prin actiuni care sa limiteze efectele distrugatoare ale unor fenomene naturale.
Gunoaiele de tip deșeuri menajere reprezintă adeseori dovada prezenței unor agenți poluanți (metale grele, germeni microbieni) care pun probleme legate de sănatea publică mai ales în regiunile în care apele de suprafață sunt utilizate ca apă potabilă sau la spălatul rufelor, al veselei, la igiena personală sau la prepararea hranei etc.
Poluările cele mai spectaculoase (în imaginea alăturată este vorba de săruri de fier) nu sunt întotdeauna și cele mai toxice, dar concentrațiile mari dintr-un produs care nu e neapat toxic (fierul, sarea de exemplu) pot duce la dispariția celor mai multeforme de viață.
Exemplu de specii a căror prezență trădează un înalt nivel de poluare organică a apei. Este vorba de bacterii filamentoase. În aval față de abatoarele sau fabricile de hârtie care nu dispun de instalații eficiente de epurare a apelor și în condiții de climă temperată, acestea reprezintă speciile cele mai rezistente la agenții poluanți organici (alături de o mică lipitoare de culoare maro, de larvele de tubifex, respectiv de chironomide, care sunt cunoscute de pescari și sub numele de larve de libelulă).
Pe țărmurile expuse vântului se depun suspensiile poluante aduse de vânt, cadavrele de animale, agenții poluanți dizolvați în țesuturile grase ale biofilmului sau absorbiți de deșeurile plutitoare ori de vegetale (în cazul de față lintița).
E DOAR O IDEE!!!

1 5 1