Răspunsuri

2014-05-15T19:32:11+03:00
Basmul are o structura traditionala: intotdeauna se povestesc anumite intamplari la care iau parte aceleasi tipuri de personaje. 2.    Intamplarile se petrec intotdeauna demult, intr-o imparatie. 3.    Orice basm are o formula tipica, de inceput, „a fost odata ca niciodata”, ce marcheaza intrarea intr-o lume fabuloasa in care totul este posibil. 4.    Orice basm incepe cu o lipsa: 5.    Aparitia eroului este precedata intotdeauna de alte incercari nereusite: 6.    Personajul principal al basmului este intotdeauna un tanar cu insusiri deosebite pe care nu le dezvaluie de la inceput. El pleaca intr-o calatorie initiatica, pe parcursul careia intalneste niste obstacole pe care le depaseste rand pe rand. 7.    Actiunea basmului se petrece intotdeauna pe doua taramuri: in lumea noastra si pe taramul celalalt unde totul este posibil.
8.     Fortele binelui se infrunta intotdeauna cu fortele raului, aparent mai puternice si mai numeroase, pe care le invinge, demonstrandu-se astfel increderea omului din popor in victoria binelui. 9.    Personajul de basm are niste ajutoare: unele apartin lumii reale, altele apartin lumii fantastice. El are intotdeauna de indeplinit o misiune. Implinirea ei nu inseamna sfarsitul intamplarilor. 10.Trasatura definitorie basmului consta in prezenta elementelor fantastice. Apar astfel intamplari fantastice, personaje fantastice, personaje umane cu insusiri supranaturale si obiecte fantastice. 11.In orice basm apare falsul erou sau impostorul: 12.Adevarul iese intotdeauna la iviala, vinovatii sunt pedepsiti si totul se termina cu o nunta.
Cifre magice 3 si 5, lupta dintre bine si rau, actiune simpla, personaje numeroase, elementele reale se impletesc cu cele fantastice si un final fericit.
2014-05-15T19:35:31+03:00
Eroul face o calatorie initiatica, la finalul careia il va succede pe tatal sau la tron
Eroul are puteri supraomenesti pe care le dobandeste pe parcursul calatoriei
Apare trecerea dintre 2 lumi ( cea a oamenilor si a zmeilor)
Eroul e ajutat de finte cu puteri supranaturale
Cifra magica este 3( se repeta de cele mai multe ori)
Basmul se termina de cele mai multe ori cu o nunta
In basm binele invinge in totdeauna raul.
1 5 1