Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-15T19:23:54+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
4a²-9b²=(2a-3b)(2a+3b)=72
2a+3b=6√3
inlocuim
(2a-3b).6√3=72   2a-3b=4√3
2a=4√3+3b
4√3+3b+3b=6√3
6b=2√3

b=√3/3

2a=4√3+3.√3/3=5√3

a=5√3/2

iti multumesc din suflet!!!chiar aveam nevoie!!!
cu placere
dar....cum ai ajuns de la 2a=4radical din3+3b la urmatoarea ecuatie???
pai daca te uiti la ecuatia de deasupra ai sa vezi ca de acolo
ai inteles? cea mai buna metoda ca sa intelegi este sa incercisa refaci singura calculul acolo unde nu iti iese reiei