Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-15T17:24:06+03:00
4x²(x+2)-12x(x+2)+9(x+2)
se da factor x+2
(x+2)(4x²-12x+9)=(x+2)(2x-9)²

intreaba ce nu intelegi dupa ce citesti cum ma rezolvat
de unde iti dete 2x-9 ??
pai 4x=(2x) la patrat, -12x= -2.2x.3 si 9=(3) la patrat asta este (a-b) la patrat
si cu 12x cum faci
pai daca a=2x si b=3 formula spune (a-b)la patrat= a(patrat)-2a.b+b(patrat).de unde iesti ca zona?
2014-05-15T17:25:30+03:00

aceste exercitu se rezolva cu ajutorul formulelor de calcul prescurtat


(x+2)(4x²-12x+9)

acum incercam sa restrângem in ceva la patrat a doua paranteze

(x+2)(2x-3)²