2. In trei saci sunt 60 kg de faina.Daca din primul sac se iau 8kg , din al 2-lea 10 kg , iar din al treilea 6 kg,atunci in 3 saci ar ramane cantitati egale.Cate kg de faina sunt in fiecare sac?

2

Răspunsuri

2014-05-14T22:30:13+03:00
X+y+z=60
x-8= y-10= z-6

x-8=y-10
x=y-10+8
x=y-2

y-10=z-6
z=y-10+6
z=y-4

y-2+ y +y-4=60
3y-6=60
3y=60+6
3y=66
y=22

x=22-2=20
z=22-4=18
4 5 4
2014-05-15T00:12:32+03:00
60 + 8 + 10 + 6 =84 kg
84 / 3 = 28 kg
28 - 8 = 20 kg  primul sac
28 - 10 = 18 kg al doilea sac
28 - 6 = 22 kg al treilea sac
5 5 5