1. O echipa de muncitori a sapat un sant in patru zile.In prima zi sapa 1 supra 4 din lungimea santului , a 2-a zi 1 supra 3 din rest,a treia zi 1 supra 2 din noul rest iar a patra zi ultimii 7 m.Afla lungimea santului.
2. In trei saci sunt 60 kg de faina.Daca din primul sac se iau 8kg , din al 2-lea 10 kg , iar din al treilea 6 kg,atunci in 3 saci ar ramane cantitati egale.Cate kg de faina sunt in fiecare sac?
3. Lungimea unei gradini in forma de dreptunghi este 125 m ,iar latimea cu 45 m mai mica.Afla lungimea gardului car inconjoara gradina daca se lasa o poarta de 4 m.
Va rog,rezolvarea macar la una!Sa fie concreta si pe intelesul clasei a 4-a! E urgent!

2
Le-am pus la un loc,macar rezolvarea la una..
Dar am dat si multe puncte.
Miky93 are dreptate!
"FaraVasile" deja am pus problemele,insa cred ca punctele sunt suficiente..
Fiecare apreciaza din punctul lui de vadere numarul de puncte. Nu este nici o regula de acordare a lor, decat aceea a cererii si ofertei.

Răspunsuri

2014-05-14T22:23:52+03:00
3.L=125m
l=125-45=80m
L gard=80:4=20m cred
L=125×2 ptr ca avem doua lungimi, este in forma de dreptunghi pana la urma
l=125-45=80, deci 80×2. Lungimea gardului care inconjoara gradina este 2L+2l, 2×125+2×80=410m, minus 4m poarta, avem un gard de 406m, eu asa cred ca este
Prb 2.Avem 60kg faina in 3 saci, din care luam, din primul 8, din al doilea10 si din al treilea 6.Deci 60-8-10-6=36 pe care il impartim la cei trei saci si avem cantitate egala ramasa in fiecare sac, deci 36:3=12.Acum adunam ptr a afla kg din fiecare sac.12+8=20kg in primul sac.12+10=22kg in cel de-al doilea sac si 12+6=18kg in cel de-al treilea.
toate sunt rezolvate mai sus.
2014-05-14T22:29:15+03:00
6 0-8-10-6=36    36/3=12    12+8=20  12+10=22    12+6=18

Mutlumesc, dar 20 cred ca esti rezultatul care trebuia sa iti de
dea*