Răspunsuri

2014-01-23T20:39:40+02:00
6s+8p=122
2s+4p=46
6s=122-8p
4p=46-2s    8p=92-4s
6s+92-4s=122
2s=122-92
2s=30s
s=15
4p=46-30=16
p=4

4 stilouri=4x15=60
7pixuri=7x4=28
deci plateste in total 88 de lei :)
am fost gresit un semn :) acum e corect !
Mie mi-a dat ca un pix costa 4 lei si un stilou 15 lei iar in total ar avea de platit 88 de lei.
multumesc
Cel mai inteligent răspuns!
2014-01-23T20:40:22+02:00
X=stilou
y=pix
6x+8y=122
2x+4y=84/ inmultesti cu -3

si devine -6x-12y=-138
              6x+8y=122
da -4y=-16 adica y=4 lei si x=15 lei
4 stilouri=60 lei
7 pixuri=28 lei, rezulta va plati 98 de lei. Daca nu am gresit la calcule,asta e :D