Răspunsuri

2014-05-14T20:31:45+03:00
Pai tot timpul pentru început Îți spui părerea despre poezie adică ce crezi ca înseamnă . Apoi începi sa spui din ce părți de vorbire este alcătuit titlul.apoi spui ca titlul este în legătură cu mesajul textului , și începi sa explici titlul din punctul tău de vedere . Trebuie sa dai încă doua argumente care sa iti susțină primele opinii . La sfârșit faci o concluzie : prin urmare , așadar .
1 5 1
2014-05-14T20:36:43+03:00
Opera literara " ursul si vulpe" este o fabula deoarece intruneste caracteristicile acesteia.
Fabula este o opera epica in versuri sau proza in care personajele animale, plante sau obiecteparticipa la o intamplare din care se desprinde o invatatura.
compozitional textul este organizat in doua parti:povestirrea propriu-zisa si morala. 
Actiunea  este simpla,iar naratorul isi exprima in mod indirect gandurile in legatura cu demagogia si ipocrizia unor oameni
Morala fabulei sugereaza ca exista oameni care se lauda ca ar putea sa fie buni conducatori dar cand sunt pusi sa eplice principiite despre care au vorbit nu reusesc decat sa inrautateasca situatia. 
Ca moduri de expunere remarcam prezenta naratiunii si a dialogului. Dialogul este dominant are rol de a caracteriza personajele si de a dinamiza actiunea. 
In concluzie, dimensiunea mica, compozitia, construirea personajelor si caracterul moralizator al textului sunt argumente suficiente pentru a incadra aceasta opera in specia literara numita fabula.