CUM REZOLV ACEASTA PROBLEMA. UN AUTOMOBILIST A PARCURS IN TREI ETAPE 970KM . STIIND CA IN PRIMELE DOUA ETAPE A PARCURS O DISTANTA EGALA, IAR IN A TREIA CU 30 KM MAI MULT DECAT IN PRIMELE DOUA LA UN LOC, AFLA CATI KM A PARCURS IN FIECARE ETAPA.

1

Răspunsuri

2014-05-15T15:51:16+03:00
A+b+c=970 km a,b,c cele trei etape b=a c=a+b+30km+>c=a+a+30km c=2a+30km inlocuim in a+b+c a+a+2a+30km=970km 4a=970km-30km 4a=940km a=940/4 km a=235 km b=a=235 km c=a+b+30km c=235+235+30 c=500km verificam 235 km+235km+500km=970km