Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-05-14T13:27:08+03:00
În urma experienței sale unice de plutaș pe Bistrița, Siret și Dunăre, la comanda făcută de Anton Lupan, Cristea Busuioc „sparge” toate recordurile de cutezanță și dexteritate, coborând toate aceste râuri cu o plută cu catarg, concepută de el a transporta bușteni care urmau a fi catargele Speranței până la Sulina și astfel întâlnind Marea Neagră.
2014-05-14T14:07:16+03:00
Cristea Busuioc este unul din personajele romanului Toate pânzele sus! de Radu Tudoran. Cristea Busuioc fusese unul din plutașii de pe râul Bistrița, care avusese ideea deosebită de a aduce buștenii tăiați la munte sub forma unei plute, uneori cu catarg, până la confluența Bistriței cu Siretul, apoi până la confluența acestuia cu Dunărea.

Prezentarea personajului În urma experienței sale unice de plutaș pe Bistrița, Siret și Dunăre, la comanda făcută de Anton Lupan, Cristea Busuioc „sparge” toate recordurile de cutezanță și dexteritate, coborând toate aceste râuri cu o plută cu catarg, concepută de el a transporta bușteni care urmau a fi catargele Speranței până la Sulina și astfel întâlnind Marea Neagră.

Apariție în film În serialul de televiziune Toate pînzele sus (1976), rolul lui Cristea Busuioc a fost interpretat de Ion Bog. Acesta a murit în timpul filmării serialului, numele său apărând pe genericul filmului încadrat de un chenar negru.