Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-14T10:53:45+03:00
Pasa Hassan, desi este conducatorul armatei turcesti, nu se implica in batalie, ci urmareste de la distanta desfasurarea luptelor, atitudine dispretuitoare fata de mica ostire romana. Nici chiar atunci cand "turcimea-nvrajbita [...] cade-n mocirla", iar "fulgerul Sinan, izbit de pe cal,/ Se-nchina prin balta.", Hassan nu intervine direct in strategia bataliei, ci, "de sub poala padurii" ii "trimite-o porunca" lui Mihnea, pentru ca acesta sa atace ostirea romana. Din aceste fapte reies, in mod indirect, infatuarea si lasitatea conducatorului otoman, trasaturi ce se vor manifesta in intreaga poezie.
    Pasa Hassan este uluit de iuresul atacului si, ingrozit de imaginea hiperbolizata a voievodului roman, care are asupra lui  impact vizual si auditiv, "fuge nebun" si i se pare ca in "gheara de fiara si-n gura de tun/ Mai dulce-i pieirea"
Asta am scris cu doamna de romana in clasa !!!!!!!!:Este conducatorul armatei otomane.La inceput Hassan este infatisat static,departe de lupta,ceea ce ii prefigureaza lasitatea,trasatura lui,dominanta.Este incapabil de a actiona,si de a conduce singur ostileIn timpul luptei,Pasa se manifesta prin uimire vizibila si pe chipul sau.
Este cuprins de teama de groaza,in momentul in care este provocat la lupta.Pasa devine ridicol prin infatisarea ,si comportarea sa,lasitatea acestuia,capatand aspecte grotesti.Intruchipeaza pe conducatorul trufas,dar las in fata vitejiei adversarului.