Răspunsuri

2014-05-14T07:31:52+03:00
       Alunecarile de teren, pot provoca daune materiale destul de serioase.  Nu toate alunecarile au caracter de hazard. Cele mai multe pot fi evitate prin impaduriri/sau evitarea despaduririlor masive, indiguiri etc. Odata dislocat pamantul nu prea mai poate fi controlat de catre om, iar amortizarea si stabilizarea poate dura zile sau chiar secole. Deci, practic acel teren este scos din uz pentru ca va ,,lucra'' toata aceasta perioada.
       Cauzele principale ale acestor alunecari sunt: precipitatiile abundente, actiunea apelor subterane, alterarea (fragmentarea) rocilor, vibratiile (seismele, explozii) sau alte activitati antropice (sapaturi la baza versantului, defrisari, lucrari subterane etc)
       La noi, pe Valea Siriului au loc destul de des astfel de alunecari.
       
7 4 7
2014-05-14T08:15:38+03:00
Pai :In america de N predomina climatul temperat , asadar anotimpurile prezente sunt in numar de patru , cu diferente ale temperaturii usor simtibile. America Latina este    , insa situata sau poate chiar usor atinsa de ecuator , o linie imaginara ce marcheaza cea mai calda zona globala . Are si o clima tropicala , si una subtropicala ecuatoriala si subecuatoriala, dar o alta diferenta mai poate fi cea a suprafetelor si mai exact locurilor in care se intalneste acea clima subpolara, sau poate chiar cu influnte mai puternice.>, caci in nordul Americii de nord este clima rece, in sudul americii de sud este clima rece..Asadar ,AMERICA poate fi formata din ambele blocuri subcontinentale si poate fi considerat ca in extremitatile sale , in ambele  extremitati , are influente ale aerului polar.>Eyy nu stiu daca m am raportat eu la enuntul tau , dar totusi e mai bun decat nimic..
1 5 1