Răspunsuri

2014-05-13T22:02:26+03:00
Galileo Galilei, considerat parintele stiientei moderne, a  fost un astronom, filosof si fizician italian. Acesta a fost ganditorul care a deschis o era noua in cercetarea stiintifica, bazata nu numai pe observatia directa a naturii, dar si pe informatiile date de mijloacele tehnice de investigatie.
Galileo Galilei a fost primul om care a folosit luneta 
pentru explorarea sistematică a cerului, cu ajutorul careia a descoperit, la 7 şi 10 ianuarie 1610, patru sateliţi ai lui Jupiter, cărora le dă numele de “Astri Medicei”, Tot in 1610 a observat inelele planetei Saturn.Galileo este numit matematicianul personal al lui Cosimo de Medici, poziţie care îl aduce în Florenţa, unde îşi continuă studiul cerului. A realizat observaţii ale petelor solare şi Venus, descoperind faptul că planeta prezenta faze asemănătoare cu cele ale Lunei.
2014-05-13T22:06:59+03:00
G.G a fost fizician, astronom, matematician si filozof italian. a trait in perioada 15 febr 1564-8 ianuarie 1642. printre realizarile sale se numara imbunatatirea telescoapelor. A scris o lucrare originala la matematica, "paradoxul lui Galileo", in care arata  ca  exista tot atatea patrate perfecte cate sunt si numere intregi, desi majoritatea numerelor nu sunt patrate perfecte.A proiectat si imbunatatit o busola geometrica si militara, folosita de tunari si geodezi. Pentru tunari ea oferea pe langa o metoda sigura de inaltare precisa a tunurilor , o cale de a calcula rapid incarcatura de praf de pusca.A construit un termometru care folosea dilatatia si contractia aerului dintr-un glob pentru a misca apa dintr-un tub atasat.
1 3 1