Răspunsuri

2014-05-13T09:48:33+03:00
Hamsterul!

Iti poti permite sa duci hamsterul la veterinar daca ii este rau si nu stii ce sa-i faci? Te afli in acel stadiu al vietii tale in care realizezi ca te implici intr-o relatie afectiva cu un animalut care traieste doar doi-trei ani (in medie)? Pentru toate aceste intrebari trebuie sa gasesti raspunsuri inainte de a-ti cumpara hamsterul.

Imbratiseaza-l macar de doua ori pe zi

Aranjeaza-ti programul zilnic in asa fel incat sa ai timp si pentru hamster. Macar de doua ori pe zi stai cinci minute cu el si ia-l in palme. Hamsterii au si ei sentimente, asa ca asigura-te ca i le arati pe ale tale, ca-l iubesti si vei vedea reciprocitate. Unii proprietari incearca sa-si arate iubirea oferindu-le hamsterilor recompense alimentare.

Prea multe astfel de "bonusuri" pot imbolnavi micutul animal. Arata-i afectiunea si in alte moduri. Gandeste-te la lucruri care sa bucure in primul rand hamsterul si mai apoi sa fie placute sau amuzante pentru tine. Daca persoana care va ingriji hamsterul va fi un copil, rasa siriana este probabil cea mai potrivita alegere.

Ei sunt mai mari si mai lenti (deci mai simplu de tinut si luat in brate), traiesc mai mult si sunt mai putin predispusi sa muste (desi orice hamster poate fi prietenos si sociabil cu un stapan rabdator si linistit). Hamsterii pitici sunt mult mai agitati si foarte agili, ceea ce pune uneori probleme copiilor care doresc sa-i manevreze.
A da si..hamsterul este un animal nocturna ,daca in timpul noptii te trezesti cu el nu stiu unde..asta e!
Asta o am dintr-un ghid " Animalul tau,hamster" ,l-am primit odata cu ,cumpararea animaluluiu,sper sa-ti fie de ajutor! Pe hamsterul meu il chema Albert Einseine..pentru ca imi tot manca temele si ce mai prinde prin casa..dar a murit