Care este mesajul textului: "Imi amintesc si acum prima zi de elev, cand am pasit cu inima gata sa-mi sara din piept pe poarta scolii. Am zarit-o langa un grup de copii, ce pareau la fel de derutati ca si mine, dar atitudinea ei blanda ne-a incurajat si ne-a facut sa avem incredere. Incepea o noua etapa in viata noastra!
Pentru mine, doamna invatatoare a fost si va ramane un inger protector al copilariei mele.
Nu voi putea uita niciodata culoarea albastra a ochilor sai, mangaierea lor putand alunga orice urma de tristete sau de teama. Era nici prea inalta, nici prea scunda, cu trupul zvelt, degajand o atitudine tinereasca, armonizata cu eleganta si totodata simplitiatea tinutei sale.
Iubea enorm copii! Se simtea asta sin energia pe care o transmitea, dar si din felul in care stia sa-i laude sau sa-i certe. Cand greseau, nu ridica tonul, doar incrunta putin spranceana dreapta... Era semnul ca e suparata. In acel moment, oricine intra in pamant de rusine , pentru ca se simtea vinovat ca tulburase seninul privirii atat de blande pana atunci.
Reintalnind-o peste cativa ani, am descoperit ca era neschimbata. Am inteles atunci ca frumusetea ei mereu vie se hranea prin faptul ca-i vedea pe copiii din jur crescand, prinzand aripi si invatand sa zboare spre alte zari... Dragostea mea pentru ea a crescut si mai mult.

2
Rascolirea unor vechi amintiri de mult uitate, prima iubirea nu se uita niciodata sau doar amintirile mai raman din tot ce a fost... :))
mesajul textului trebuie sa fie prezentat in 20-25 randuri...

Răspunsuri

2014-05-12T22:49:38+03:00
Cred ca este vorba despre o invatatoare pe care copilul o apreciază mult si isi da seama cat de dragi ii sunt elevii etc spune despre faptul ca invatatorii sunt cei care ne dau aripi pt a zbura către un nou început...
1 5 1
2014-05-12T22:53:32+03:00
Mesajul textului transmite emotia, gandurile si sentimentele elevului din prima zi de scoala,care se impletesc cu amintirea invatatoarei sale. Chipul invatatoarei, atitudinea fata de copii si modul cum i-a educat i-au ramas intiparite in minte in mod placut elevului.Cel mai important lucru este acela ca frumusetea invatatoarei venea din interior si era datorata dragostei ei pentru copii.Concluzionand, un bun invatator este acela care iubeste copiii.Fara dragoste pentru copii, oricate cunostinte ar avea un invatator, nu reuseste sa ajunga la sufletul elevului.