Identificati complementele circumstantiale din urmatorul text si analizati partile de vorbire prin care se exprima:
"-Ieri,de-a lungul zilei,cautase o explicatie pentru aparitia neasteptata a papagalului in holul blocului.L-a prins pana nu a apuca sa deschida aripile si,ajungand in apartament,l-a pus intr-o cutie.Se gandea ca in curand cineva o sa intrebe de el si o sa i-l inapoieze imediat fara regrete.
Pe urma,i-a venit ideea sa puna un afis la aviziier,fiindca sar putea ca cineva sa-l caute zile la rand.N-a reusit sa faca nimic.Dar daca maine l-ar duce la politie?"

"Tombi se deghiza totusi pentru cateva clipe in caine politist ... si cum stateau amandoi la capatul podului ,abatuti si nenorociti ca niste cersetori de multa vreme nemiluiti ,deodata li se paru ca se aude un zgomot ... Dupa vreo cinci minute se ivi si caruta...."

1
Am uitat sa specific, dar asta e cerinta cea buna: Identificati complementele circumstantiale de timp din urmatorul text si analizati partile de vorbire prin care se exprima:
complemente circumstantiale de timp:de-a lungul zilei,pana nu a apucat sa deschida aripile,in curand,imediat,pe urma,zile la rand,maine,pentru cateva clipe,de multa vreme,dupa vreo cinci minute;partile de vorbire nu pot sa ti-le spun ca nu le mai stiu asa bine,nu am mai facut asa ceva de vreo 4 ani...

Răspunsuri

2014-05-12T22:25:44+03:00
Holul blocului,in apartament,intr-o cutie,la avizier,la politie,la capatul podului
13 2 13
Doar atatea?!
acestea sunt cel de loc
Aaa, scuze, am uitat sa scriu in cerinta
cele de timp vreau